A verseny helyszíne

Hódmezővásárhely

Csongrád-Csanád
A verseny kezdete
2023.10.21
A verseny vége
2023.10.22
Online nevezés


Versenykiírás

A verseny célja lehetőséget adni amatőr játékosoknak 1800 ELO értékig, hogy versenyezzenek hasonló erősségű ellenfelekkel, értékszámot módosítsanak, valamint, hogy eldöntsék, kik tudtak legütősebb csapatot kiállítani.
A verseny segítséget ad az egyesületeknek, hogy a bajnokságokban kire számíthatnak a csapatok összeállításánál.

Helyszín: Fekete Sas Rendezvényház melletti Hotel Ginkgo konferenciaterme 6800 Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 2
Tel.: +36 62 532 537 www.ginkgohotel.hu
A verseny résztvevői: Érvényes versenyengedéllyel vagy FRD-vel (külföldi) rendelkező, 1800 FIDE-standard értékszám alatti játékosok. Külföldi játékosok FRD-t a helyszínen is fizethetik.
A csapatok összeállítása A csapatok 4 játékosból állnak (praktikus ha utazni kell) esetleges EGY tartalékkal. Előre leadott erőlistával versenyeznek a 150 ELO különbséget alkalmazva. A fordulónkénti csapatösszeállítás a lista szerint történik. Esetleges VIS MAIOR esetén, ha egy játékos „kiesik” a csapatból (pl.betegség) lehet 3 játékossal is folytatni a versenyt, kihagyva egy táblát, ahol a hiányzó játékos játszott volna, esetleg a szervező engedélyével lehet UTÓLAG egy új játékost nevezni.
A verseny lebonyolítása A csapatok két nap 7 fordulót játszanak svájci rendszerű párosításban, ahol a játékidő 30perc + lépésenként 30mp. (ez a FIDE szerint lehetőséget ad értékszámos standard versenyre, ha mindenki 1800 ELO alatt van) A csapatok sorrendjét az átlagértékszámok alapján határozzuk meg.
Csapatok neve és szervezője Bárki állíthat össze csapatot, egyesület, iskola, sakkiskola, baráti kör, város, stb Akár külföldi csapatok is játszhatnak (mindenki FRD-vel). A csapatok neve is tetszőleges. Bármely csapat játékosai függetlenek a versenyengedélyt biztosító egyesülettől. Nincs kötelezettség ifjúsági játékos szerepeltetésére.
Nevezési díj egységesen: 5000.- Ft csapatonként – a helyszínen fizetendő

A nevezés határideje: 2023. október 19. éjfél E-mail: cscsmssz@gmail.com
Restás Péter versenyigazgatónál a csapatnév és csapattagok megjelölésével.

Díjazás: 1-3. helyezett csapat serleget, 4-10 csapat oklevelet kap, a táblánként legjobb játékosok szintén oklevelet kapnak.
Részletes program:
Helyszíni regisztráció: Az előre bejelentet csapatok szombaton 8.30 – 8.45 között igazolják a részvételüket. Fordulók: 9.00-kor az első, a többi forduló folyamatosan, az előző befejezése után 10 perc múlva indul. Szombaton 4 forduló lesz.
Vasárnap 9.00 órakor kezdődik az 5. forduló, majd folyamatosan a 6. és 7.
Várható eredményhirdetés 15.00 óra körül várható.

Címkék: , , , , ,